Sjamanistische Healing

Zoals je hier kunt lezen, werk ik als sjamaan binnen de klassieke traditie van Spirit of Wolf. Een van de belangrijkste taken van een traditionele sjamaan is die van genezer. Een sjamanistische healing is een heel holistische behandelmethode, waarbij er gewerkt wordt vanuit het besef dat een menselijk lichaam niet alleen maar een fysieke laag heeft, maar ook bijvoorbeeld een mentale laag, een emotionele, een energetische en een spirituele. Deze lagen staan allemaal met elkaar in verbinding en kunnen elkaar ook beinvloeden. Een disbalans in een van de lagen kan ook een disbalans in een andere laag teweeg brengen.

Een eenvoudig en duidelijk voorbeeld is stress; de oorspronkelijke disbalans kan daarbij in de mentale laag zitten (bijvoorbeeld; een langdurig te hoge werkdruk), maar zich na verloop van tijd ook gaan uiten in de emotionele laag (bijvoorbeeld huilbuien, boos worden om niets) en fysieke laag (bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid, lage weerstand).

Sjamanistische healing is ook bij uitstek een zeer geschikte methode wanneer er sprake is van een disbalans die zijn oorsprong vindt in de energetische en spirituele lagen. Bijvoorbeeld wanneer er, om wat voor reden dan ook, een wat zwaardere energie al een tijdje met jou meelift, of wanneer een trauma uit jouw eigen (huidige of vorige) leven, of dat van jouw voorouders, nog regelmatig jouw kijk op het leven of hoe jij reageert op bepaalde situaties op onprettige of ongemakkelijke wijze beinvloedt.

Bij een sjamanistische healing kijk ik naar al die lagen en dimensies van jouw lichaam en richt mij op het herstellen van de balans daarin. Ik werk daarin nauw samen met mijn persoonlijke team van helpende geesten en ontvang vanuit daar meer informatie over bijvoorbeeld de oorzaak van de klacht, of waardoor deze in stand gehouden wordt. Daardoor krijg ik een dieper begrip van de klacht en kan ik hiermee direct tijdens de behandeling aan de slag om de healing zo effectief mogelijk te maken. Ook de precieze technieken en methoden worden tijdens de sessie (en/of voorafgaand daaraan) door de geesten geadviseerd. We bundelen onze krachten om jou de best mogelijke ondersteuning te geven, en bovenal ben ik een doorgeefluik voor hun healing, bekrachtiging en zegening voor jou.

Natuurlijk zal ik na de behandeling met jou ook de informatie delen die ik doorgekregen heb. Hierdoor krijg jij soms weer net wat andere of extra inzichten in je eigen situatie, die je kunt gebruiken om er zelf verder mee aan de slag te gaan.

Werkwijze Sjamanistische Healing

Ons contact begint zodra jij contact met mij opneemt. Je kunt hier het contactformulier invullen of gebruik maken van mijn contactgegevens. Ik neem in beide gevallen binnen 2 werkdagen contact met je op. In dit eerste contact inventariseer ik kort jouw vraag en persoonlijke (contact)gegevens en plannen we een afspraak in voor het intake-gesprek.

Dit intake gesprek is meestal digitaal (per Skype, MS Teams of WhatsApp videobellen). Dit intake-gesprek is kosteloos en duurt ca. 45 minuten. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en kun jij mij uitgebreid je situatie, vraag of proces toelichten. Na het intake-gesprek kunnen we ook de healing sessie gaan inplannen.

O.b.v. de informatie uit het intakegesprek doe ik, in de periode tussen de intake en de behandeling, alvast wat voorbereidend werk. Ik leg bijvoorbeeld een orakel of maak een trancereis om meer inzicht in jouw situatie te krijgen. Daaruit verkrijg ik weer extra inzichten, boodschappen en adviezen die als handvatten dienen voor bijvoorbeeld de te gebruiken methodes tijdens de healing sessie.

De healing sessie kan bij mij of bij jou thuis plaatsvinden. Afhankelijk van de situatie of jouw persoonlijke voorkeur zit jij op een stoel, matje of (meditatie)kussen of lig je op een bank, bed of (massage)tafel. Ik maak gebruik van bijvoorbeeld mijn drum, de rook van kruiden en verschillende tools en attributen terwijl ik om jou heen loop. Tijdens deze behandeling ben ik eigenlijk alleen maar een doorgeefluik; de echte healing komt van de geesten. De methoden en technieken die ik gebruik zijn vaak eeuwenoud; sommige zijn van leraar op student doorgegeven in de traditie waar ik in werk, andere zijn heel persoonlijk aan mij doorgegeven door de helpende geesten waar ik mee samenwerk. 

Ook een behandeling op een buitenlocatie is mogelijk. Hierbij maak ik een ritueel vuur speciaal voor jou en zullen we de behandeling tijdens dit vuurritueel doen. Een bijzonder krachtige ervaring.

Een behandelsessie bij jou of mij thuis zal circa 60-75 minuten duren. Een helend vuurritueel duurt iets langer, omdat we dan natuurlijk ook wat tijd nodig hebben om bijvoorbeeld het vuur op te bouwen. Totale duur van een behandeling met een vuurritueel is circa 2 uur.

Soms zul je direct tijdens de sessie al heel wat ervaren, maar meestal komen de gewaarwordingen en daarmee ook eventuele vragen, opmerkingen of inzichten pas na enige tijd (uren, dagen, soms zelfs weken) naar boven. Vanzelfsprekend blijf ik dus ook na de behandeling beschikbaar voor jouw vragen.

Een sjamanistische healing kan bestaan uit een enkele sessie, maar soms kunnen meerdere sessies nodig of wenselijk zijn. Soms is dat al in het intake-gesprek goed in te schatten, soms wordt dat pas duidelijk tijdens of na de eerste behandeling en zullen we dat op dat moment met elkaar bespreken.