Reiki voor kinderen

Reiki is als zachte heelmethode ook uitstekend geschikt voor kinderen. Eigenlijk is het iets wat wij als ouders van nature al geven als ons kind zich niet lekker voelt of een pijntje heeft. Kapotte knie gevallen of een pijntje? Even een kusje erop. Stress of verdriet? Even die liefdevolle aanraking met onze handen. Zo natuurlijk, zo logisch. De warme, liefdevolle energie die wij hiermee via onze aanraking doorgeven aan ons kind is niets anders dan reiki.

Voor kinderen is het ontdekken van de wereld en hun eigen plek daarin een groot avontuur. Dat is natuurlijk geweldig, maar al deze nieuwe ervaringen kunnen ook voor een behoorlijke (over)dosis aan prikkels zorgen. En sowieso zit onze moderne samenleving natuurlijk vol met prikkels. Tel daar nog bij op dat kinderen van nature vaak nog vol met energie zitten. Niet gek dus dat veel kinderen erg veel moeite hebben om te ontspannen en tot rust te komen, zowel overdag als ’s nachts.

Een reiki behandeling zorgt ervoor dat al die levendige energieën in je kind meer in balans worden gebracht, waardoor je kind tot rust kan komen en zich meer ontspannen voelt. Die ontspanning zorgt ook voor innerlijke rust, van waaruit weer een gevoel van innerlijke stabiliteit en meer zelfvertrouwen kan ontstaan. Daarmee kan reiki dus enerzijds helpen bij (gevoelens van) overactiviteit, onrust en gespannenheid, anderzijds bij kinderen die erg onzeker of teruggetrokken zijn of erg veel piekeren.

Reiki is een holistische behandelmethode en beschouwt daarmee alle lagen van het menselijk lichaam als met elkaar verbonden. Door het in balans brengen van het energielichaam, wordt ook het zelfherstellend vermogen van het fysieke lichaam gestimuleerd, waardoor ook tal van lichamelijke klachten ermee behandeld kunnen worden, zoals darmkrampjes, buikpijn, (spannings)hoofdpijn, lage weerstand, regelmatig verkouden zijn of een slechte eetlust.

Werkwijze reiki voor kinderen

Omdat kinderen nog veel meer open staan en ontvankelijker zijn voor energieën, hoeft een reiki behandeling bij hen ook veel minder lang te duren dan bij volwassenen. Voor kinderen tot ca. 12 jaar is zo’n 30 minuten al ruim voldoende, en voor de allerjongsten van ca. 0-4 jaar ongeveer 15 minuten (of zelfs minder). Maar dit zijn slechts richtlijnen, tijdens de sessie kijken we hierbij natuurlijk gewoon naar de behoefte van het kind zelf.

Tijdens de reiki sessie kan je kind zitten of liggen waar en hoe hij dat prettig vindt. Als hij het liefst bij jou op schoot zit, is dat natuurlijk ook helemaal prima. En als je kind helemaal niet stil kan of wil zitten of liggen tijdens de sessie, is dat ook geen enkel probleem. Laat hem gerust spelen, friemelen of kletsen.

En laat je kind ook vooral een favoriete knuffel of speeltje meenemen. Niet alleen fijn voor een vertrouwd gevoel tijdens de sessie, maar ook kan ik deze knuffel een flinke dosis reiki meegeven, als een soort extra ‘reiki-batterij’ voor je kind.


Reiki voor kinderen op afstand

Evenals voor volwassenen, is reiki voor kinderen ook uitstekend geschikt voor een behandeling op afstand. Dit kan zowel een eenmalige ‘dosis’ reiki zijn op een van tevoren afgesproken moment (al dan niet met online videocontact tijdens deze sessie op afstand) als een serie van een aantal behandelingen.

Neem gerust contact op voor meer informatie!