Reiki behandeling

Een reiki behandeling kan bij jou of bij mij thuis plaatsvinden. Afhankelijk van de situatie of jouw persoonlijke voorkeur zit jij op een stoel, matje of (meditatie)kussen of lig je op een bank, bed of (massage)tafel. De ervaring is dat de meeste mensen zich erg ontspannen of zelfs slaperig gaan voelen tijdens de sessie, dus liggen kan de voorkeur hebben zodat jij lekker weg kunt dromen terwijl ik de behandeling geef.

Aan het begin en eind van de sessie nemen we even de tijd om rustig de overgang te maken tussen de behandeling en de rest van jouw dag. Zo nemen we aan het begin even de tijd voor een kleine ademhalingsoefening of meditatie om te ontspannen en aan het eind om weer goed te gronden en stevig in je lijf terug te komen.

Als ik een reiki behandeling geef, zal ik er soms voor kiezen de klassieke reiki technieken, handposities en symbolen toe te passen, maar laat ik me ook vooral leiden door mijn intuitie en de intelligentie van de reiki energie zelf. Zo kan ik de behandeling zo goed mogelijk toespitsen op jou en je hulpvraag op dat moment. En krijg jij de reiki behandeling die op dat moment voor jou het meest passend en effectief zal zijn.

Werkwijze reiki behandeling

Ons contact begint zodra jij contact met mij opneemt. Dat kan per mail, telefoon of het contactformulier hier op de site. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op. In dat eerste contact inventariseer ik kort jouw vraag en persoonlijke (contact)gegevens en indien van toepassing maken we een afspraak voor het intake-gesprek.

Zoals je hier op de website kunt zien, beoefen ik meerdere vormen van (energetische) therapie; sjamanistische healingreiki en regenboog energetische healing. Misschien weet je al precies waar je voor komt en kunnen we dat direct verder inplannen of bespreken. Maar het kan ook zijn dat je nog wat twijfels hebt over welk van mijn werkvormen voor jou het best passend is, of dat ik voorafgaand aan de behandelsessie nog meer informatie van jou nodig heb. Dan plannen we eerst een digitaal/online intake-gesprek in, per Skype, MS Teams of WhatsApp videobellen. Dit intake-gesprek is kosteloos en duurt ca. 45 minuten. We maken hierin kennis met elkaar en jij kunt me uitgebreid jouw situatie, vraag of proces toelichten.

Wanneer je komt voor een sjamanistische healing of regenboog energetische healing, is deze intake sowieso altijd een vast onderdeel voorafgaand aan de behandelsessie. In de periode tussen de intake en de behandeling doe ik dan namelijk alvast wat voorbereidend werk. Ik leg bijvoorbeeld een orakel of maak een trancereis om meer inzicht in jouw situatie te krijgen.

Wanneer je komt voor een reiki-sessie is een uitgebreide intake vooraf vaak niet noodzakelijk. Wel zal ik dan tijdens de eerste sessie wat extra tijd inplannen voor een kennismaking en anamnese. In dat geval zal de volledige sessie ongeveer 90 minuten duren. Wanneer we vooraf al een uitgebreide intake hebben gedaan of wanneer je komt voor een vervolgbehandeling zal de sessie ongeveer 60-75 minuten duren.