Ouder-Kind Verbindingsmomenten

Onze levens zijn tegenwoordig zo druk dat de dagen voorbij vliegen. Dagen gevuld met werk, huishouden, boodschappen doen, en (met een beetje goed plannen) af en toe naar de sportschool en afspreken met familie en vrienden. En ook onze kinderen komen tijd te kort; school, zwemlessen, sportclubjes, speelafspraakjes. Er gaan dagen voorbij dat je elkaar alleen maar even spreekt in het voorbijgaan, als de een het huis in komt en de ander er weer uit gaat, of als je samen in de auto zit onderweg naar voetbal of de tandarts.

Met een beetje geluk weten jullie het zo te regelen dat je elke dag met het avondeten rustig met elkaar aan tafel zit en de dag met elkaar kunt bespreken. Maar je bent zeker niet de enige als zelfs dat avondeten nog een stressmoment is, iets wat even moet gebeuren tussen de bedrijven door, maar waar je eigenlijk geen tijd voor hebt.

En als dan de rust eindelijk daar is en er even niets meer gedaan hoeft te worden, is iedereen vaak te moe om nog een goed gesprek met elkaar aan te gaan of gezellig een spelletje te gaan doen. De TV gaat aan, de smartphones en games worden tevoorschijn gehaald en tot het bedtijd is verdwijnt iedereen in zijn eigen (digitale) wereld. En weer een dag voorbij.

Misschien kijk je ’s avonds, voordat je zelf je bed induikt, nog wel even naar je slapende kind en baal je op dat moment, als alle dagelijkse drukte je hoofd niet meer in beslag neemt, dat vandaag weer het grootste deel van jullie gesprekken bestond uit discussies om zakgeld, kleding en gezond eten en de eeuwige aansporingen om op te schieten om op tijd op school of sportclub te kunnen komen. Je neemt jezelf misschien wel voor om het morgen echt anders te gaan doen, om dan echt contact met elkaar te gaan hebben, om de tijd te nemen met echte interesse te vragen (en te luisteren) naar elkaars dag en wat jullie bezig houdt. Maar voor je het weet, ren je weer door een dag vol verplichtingen en afspraken en herinner je je pas als je doodmoe in bed kruipt je goede voornemens weer. Misschien in het weekend dan, denk je. Of in elk geval in de vakantie. Herkenbaar?

Tijd voor een ouder-kind verbindingsmoment!

Zie zo’n ouder-kind verbindingsmomenten als even een rustig station in de sneltrein van het dagelijks leven. Ik begeleid jullie door een paar uur gevuld met ritueel, ceremonie, symboliek en creativiteit waarin jullie weer even echt helemaal de tijd voor elkaar nemen om jullie verbinding met elkaar te herinneren, verdiepen en verstevigen. Je hebt de volledige aandacht bij elkaar en jullie onderlinge band en neemt de tijd om elkaar te waarderen om jullie unieke, waardevolle persoonlijke eigenschappen. Om nog even die trein-metafoor aan te halen; als jullie hierna weer op de sneltrein van alledag stappen, zitten jullie in elk geval hand in hand in dezelfde wagon en hebben jullie een hoofd vol mooie herinneringen om aan terug te denken en samen op verder te bouwen.

Werkwijze Ouder-Kind Verbindingsmomenten

Ouder-kind verbindingsmomenten zijn geschikt voor elke samenstelling van volwassene(n) en kind(eren). Dat kan zo klein zijn als 1 ouder en 1 kind, maar ook een 4-, 5- of 10-persoonsgezin. En dit soort verbindingsmomenten is ook uitermate geschikt voor samengestelde gezinnen, stiefgezinnen, bonus-ouders en -kinderen etc. Een moment vol betekenisvolle symboliek om aan elkaar te bevestigen dat je, waar je ook vandaan komt en hoe je dan ook samengekomen bent, een unieke en mooie band met elkaar aan wilt gaan. Of misschien voelen jullie wel de behoefte om dit verbindingsmoment wat groter te maken en ook andere naaste familie, zoals opa en oma, hierbij te betrekken. Ook dat is mogelijk!

Als je interesse hebt in zo’n magisch moment voor jouw gezin, neem dan hier contact met mij op. We plannen dan eerst een (telefonisch of digitaal) gesprek in, waarin we uitgebreid jouw gezinssituatie en jouw wensen hierin met elkaar bespreken. Zo komen we tot een uniek programma wat helemaal bij jullie past en voor jullie betekenisvol is.

Misschien heb je zelf al wat ideeën die je graag een onderdeel ervan wilt laten zijn, maar zo niet; ik heb een overvolle 'blokkendoos' van ideeën om uit te kiezen. Passend bij jullie gezinssamenstelling, voorkeuren, leeftijd van de kinderen, de locatie waar het zal plaatsvinden etc. rijgen we verschillende onderdelen aan elkaar tot een programma van een paar uur. Er is hier heel veel in mogelijk: van speels, symbolisch opstellingenwerk tot het knutselen van een bijzonder krachtvoorwerp voor of met elkaar, van een handfasting met het hele gezin tot een ontspannen Chinese theeceremonie, van samen leren orakelen tot een traditioneel sjamanistisch vuurritueel waarin ik jullie energetisch ‘in elkaar vlecht’ en nog veel meer! De totale duur kan variëren van ca. 2 tot 4 uur.