Ouder-Kind Workshop Landschapsmagie
Eerstvolgende datum: nog niet ingepland

Deze workshop wordt gegeven op een mooie locatie middenin de natuur. Een locatie ook met al een heel oude geschiedenis. Opgravingen van nederzettingen en grafheuvels in dit gebied vertellen het verhaal van mensen die hier al in de ijstijd woonden. En ook recentere bewoners hebben hun sporen nagelaten. Een prima locatie voor ons dus om de verbinding te zoeken met de natuur, Moeder Aarde en allen die lang voor ons op dit land hebben gelopen en geleefd.

Op deze middag kijken we naar de natuur en het land zoals onze voorouders van lang geleden dit hebben gedaan. We zien het niet alleen als een mooie groene achtergrond om even onze benen in te strekken of tot rust te komen, maar als een levende omgeving gevuld met zichtbare en onzichtbare wezens waarmee we ons kunnen verbinden en waarmee we in contact kunnen komen.

We maken ter plekke iets moois voor de natuurwezens of boomgeesten en nodigen hen uit met ons te communiceren. We kruipen in de huid van de vroegere zieners, priesteressen en druïden als we gesluierd en met een stok in de hand contact leggen met onze voorouders die lang geleden op deze grond hebben gelopen.

We gaan oefenen met eeuwenoude vormen van orakelen en laten onze vragen beantwoorden door de natuur door te kijken naar wolken en vogels en te luisteren naar de geluiden van de dieren en de wind. We maken een eenvoudige pendel en gaan lopen met een wichelroede.

Tussendoor drinken we een kruidenthee, waarvoor we ter plekke samen de kruiden zullen verzamelen.

Om als ouder en kind jullie band met elkaar en de natuur te bevestigen en verstevigen, geven jullie elkaar een zegening met de vier elementen. En om alles wat je deze middag hebt ervaren ook een beetje mee naar huis te kunnen nemen, laden we een steentje of amulet op met de kracht van de plek en de natuur.

Eerstvolgende deelnamemogelijkheid:
Nog niet ingepland. Maar neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken wanneer je deze workshop door mij op een locatie bij jou in de buurt wilt laten organiseren