Kamlanie

Als sjamaan in de klassieke traditie van Spirit of Wolf, houd ik twee keer per maand een vuurritueel, rondom elke nieuwe maan en elke volle maan. Deze vuurrituelen houd ik in coordinatie met de internationale sjamanistische gemeenschap van deze traditie. De coordinatie met dit internationale netwerk van sjamanen en sjamanistisch beoefenaars overal ter wereld zorgt voor krachtige rituelen ten behoeve van genezing en verbinding; niet alleen voor de deelnemers aan de rituelen, maar ook voor de gemeenschap, leefomgeving en Moeder Aarde.

Deze genezing en verbinding is het hoofdthema van elke kamlanie. Daarnaast heeft elk ritueel een specifieke focus, een eigen thema. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de tijd van het jaar en de fase van de maan. Ook dit thema wordt gecoordineerd met de internationale gemeenschap van Spirit of Wolf.

Tijdens een kamlanie zoeken wij verbinding met onze persoonlijke spirithelpers en de grote natuurgeesten en voorouders. We geven (voedsel)offers en nodigen hen door middel van drum, zang en beweging uit bij ons te komen en van het ritueel een helend moment te maken.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te drummen, ratelen of zingen als je dat wilt. Maar als je gewoon rustig bij het vuur wilt zitten om alles over je heen te laten komen is dat natuurlijk ook helemaal goed. Tijdens het ritueel ontvang je via mij een kleine healing of zegening van de geesten.

Iedereen is van harte welkom bij deze rituelen. Ervaring met sjamanisme is niet noodzakelijk. Ik geef ter plekke, voorafgaand aan het ritueel, een duidelijke uitleg over de traditie waarin ik werk en vorm en inhoud van het ritueel. Dus ook als dit helemaal nieuw voor je is, maar je gewoon de behoefte hebt om dit mooie ritueel een keer te ervaren, nodig ik je graag uit.

De openbare rituelen die ik begeleid zijn meestal op een locatie in de buurt van mijn woonplaats Gouda. Ik laat via diverse (online) kanalen weten wanneer ze gepland staan. Het makkelijkst is om mijn Facebook of Instagram profielen hiervoor goed in de gaten te houden, daar zet ik ze sowieso altijd op. Of mail me even om te vragen waar en wanneer de eerstvolgende zal zijn.

Kosten voor deelname aan een kamlanie zijn altijd op donatiebasis, zo zijn deze verbindende en helende rituelen voor iedereen toegankelijk. Veelal stel ik per ritueel wel een bepaald minimumbedrag voor de donatie vast, waarvan ik dan een volgende keer bijvoorbeeld weer hout of offers kan kopen of mijn benzinekosten of vergoeding voor de locatiebeheerder kan betalen. Maar als dat mimimumbedrag voor jou even niet haalbaar is, is in overleg ook een donatie in natura mogelijk. Bij voorkeur dan iets wat ik weer in mijn werk kan gebruiken, zoals natuurlijke knutselmaterialen, bijzondere stenen, goede wierook, ghee, wodka of kruiden. Of iets anders nuttigs, leuks of lekkers voor mij en/of de locatiebeheerder.

Kamlanie bij jou op locatie?

Zijn de locaties waar ik mijn openbare vuurrituelen houd voor jou wat minder goed bereikbaar? Maar wil je wel graag een keer een kamlanie meemaken en heb je zelf een geschikte locatie op het oog bij jou in de omgeving? Neem ook dan zeker contact met mij op!

Afhankelijk van de locatie en jouw eventuele wensen hierin, kunnen we dan ook bespreken of we de kamlanie met een kleine besloten groep (bijvoorbeeld jouw familie of vrienden) zullen houden of dat er meer mensen welkom kunnen zijn.

De kosten voor een kamlanie-op-locatie kunnen varieren al naargelang de locatie en mijn reisafstand. De traditie waar ik in werk vindt het belangrijk dat deze vuurrituelen voor iedereen toegankelijk zijn; de deelnamekosten zijn derhalve altijd op donatiebasis, zodat je ook kunt deelnemen als je het even financieel wat minder breed hebt. Natuurlijk is het wel zo dat ik als begeleider mijn onkosten (denk aan benzinekosten, brandhout, eventuele vergoeding voor de locatiebeheerder) ermee moet kunnen betalen, vandaar dat ik wel, afhankelijk van de locatie, mijn reisafstand en het aantal deelnemers, een bepaald minimumbedrag per persoon voor deze donatie zal instellen.

 

Kamlanie met kinderen

Bij veel van mijn rituelen zijn ook kinderen van harte welkom. Mijn eigen zoon Jurre van 9 jaar is ook regelmatig aanwezig. Hier lees je er meer over.

In mijn uitnodigingen op Instagram en Facebook zal ik er altijd bij vermelden of de eerstvolgende kamlanie geschikt zal zijn voor kinderen. En ook hierbij geldt: wil je graag dat ik een keer een kamlanie voor jou en je kinderen begeleid op een locatie bij jou in de buurt? Neem zeker even contact met me op!