Individuele Kruidenworkshop

Werk jij weleens met kruiden en zou je dat werk willen verdiepen?

Maak jij weleens een kruidenthee, massageolie of wierook voor jezelf of anderen, en heb je het gevoel dat er misschien meer mogelijk zou moeten zijn hierin, maar kun je daar nog niet helemaal de vinger op leggen?

Vanuit mijn sjamanistische invalshoek werk ik met planten op een heel holistische wijze. Natuurlijk heb ik vanuit mijn diverse studies op het gebied van kruidengeneeskunde een gedegen theoretische kennis van zaken als inhoudsstoffen, bereidingswijzen, indicaties en contra-indicaties, maar een plant is voor mij zoveel meer dan dat. Ik neem je daar graag in mee in een individuele, voor jou op maat gemaakte workshop.

In deze workshop duiken we de verdieping in met een paar planten waar jij graag mee werkt. Bij voorkeur lokale planten, die we gewoon hier in de regio kunnen vinden en waarmee we als het ware ‘onze wortels delen’. We gaan het niet hebben over inhoudsstoffen, maar bekijken de plant bijvoorbeeld eens vanuit de oude taal van de signatuurleer: wat voor informatie kun je afleiden uit het uiterlijk van de plant en waar en wanneer deze groeit? En vanuit de taal van de elementen: welke elementen zijn aanwezig in deze plant en hoe kun je dat vertalen naar een geslaagde match met de persoon voor wie je deze plant wilt gebruiken?

Verder gaan we ook heel letterlijk met de plant zelf in gesprek. Ik begeleid je in het contact leggen met de geest van de plant, waardoor tussen jou en de plant een wederzijdse, respectvolle relatie kan ontstaan. Vanuit deze relatie kan dan ook een veel dieper begrip van de plant ontstaan, en ontvang je soms verrassende kennis over het gebruik, die je in geen enkel kruidenboek terug kunt vinden.

Ook kijken we of er kennis over deze plant terug te vinden is in de traditionele, lokale volksgeneeskunde en folklore en hebben we het over de magische en rituele mogelijkheden ervan.

Deze individuele workshop duurt ca. 2 uur. Jij vertelt me van tevoren over welke
(1-3) planten je het zou willen hebben en ik maak de workshop daarmee helemaal op maat voor jou. De workshop kan bij jou of bij mij thuis gedaan worden, of als het weer het toelaat natuurlijk ook ergens buiten in de natuur.

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze workshop aan te vragen samen met een klein groepje van bijvoorbeeld familieleden of vrienden. De deelnamekosten per persoon worden daarmee ook iets lager.