Huisreiniging

Jouw huis; jouw veilige haven in deze drukke wereld. De plek om je terug te trekken na een drukke werkdag, de plek waar je samenkomt met je geliefde, je gezin, je huisdieren. De plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en tot rust kunt komen.

Maar het kan gebeuren dat je huis soms wat minder prettig voelt. We kennen allemaal waarschijnlijk wel dat gevoel als je een kamer binnen stapt waar net een flinke ruzie is geweest; je voelt dat nog helemaal in de ruimte hangen. Gelukkig klaart dat meestal vanzelf weer op; de ruzie wordt uitgepraat, er wordt geknuffeld en gekust en ook de energie in de kamer voelt gelijk weer veel lichter en vrolijker.

Soms echter is er zoveel gebeurd in een huis, of een specifieke kamer daarvan, dat dit zware gevoel niet meer zo makkelijk wegtrekt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na een langere periode van flinke ruzies, veel verdriet, stress of ziekte. De energie is dan zo zwaar geworden dat dit een probleem op zich kan gaan worden. Er hangt bijvoorbeeld continu een gespannen of kille, onbehaaglijke sfeer of er is een kamer in huis waar je eigenlijk liever niet meer komt. Het effect hiervan op jou als bewoner van dit huis kan groot zijn; je voelt je onbehaaglijk, onrustig, prikkelbaar, slaapt slechter of hebt meer nachtmerries. En je kunt je voorstellen wat dat ook weer kan betekenen voor de onderlinge harmonie in het gezin, als iedereen daar last van heeft.

Kortom: in zo’n geval is het tijd om de boel eens grondig te reinigen, om de zware energie (energetisch) naar buiten te bezemen, zodat er weer ruimte komt voor lichte en positieve energie.

Behalve huisreiniging bij specifieke klachten kan ook periodieke huisreiniging een goed idee zijn. Neem bijvoorbeeld een moment als het begin van de lente. Van oudsher de periode bij uitstek voor de grote voorjaarsschoonmaak in huis en reiniging van het lichaam met een sapkuurtje. Een uitstekend moment om ook de energetische omgeving weer even op te frissen!

Werkwijze huisreiniging

De duur van een huisreiniging is afhankelijk van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld de oppervlakte van de woning en de zwaarte van de aanwezige energieën. Meestal duurt het hele proces zo’n 2-3 uur. Het proces bestaat uit drie fasen:

  • Reiniging van de woning. In deze fase gebruik ik bijvoorbeeld de rook van diverse kruiden om te zuiveren. Ik gebruik lokale, wildgeplukte of zelf gekweekte kruiden en kruiden die een speciale plek hebben in de klassiek sjamanistische traditie waar ik in werk. De kruiden die ik gebruik hebben een positief effect zowel op de luchtzuiverheid als op de energetische lading van de woning. Daarnaast zal ik gebruik maken van diverse sjamanistische attributen zoals mijn drum. Ik werk systematisch kamer voor kamer door om alle zware energie de deur uit te werken.
  • Vullen met positieve energie. Een belangrijke stap die helaas maar al te vaak over het hoofd wordt gezien. Na de reiniging verkeert de woning als het ware in een reset-fase, helemaal terug in de ‘fabrieksinstellingen’. Maar omdat alles in het universum continu streeft naar een balans, trekt zo’n lege energetische ruimte als een magneet weer allerlei energieën naar binnen. En dan wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat dat alleen maar fijne, positieve, lichte energieën zijn! Nadat de hele woning leeg is ‘gebezemd’ ga ik deze nu dus weer helemaal opvullen met prettige, bekrachtigende energie. Ik werk ook weer de hele woning door om deze daarmee tot in de kleinste hoekjes te vullen en zegen daarbij elke kamer met krachtige intenties.
  • Beschermen. Ten slotte sluit ik het proces af door ook je woning ‘af te sluiten’. Ik breng een krachtige energetische bescherming aan bij alle ingangen van je huis, door er als het ware (onzichtbare) poorten met een hoge, positieve vibratie te plaatsen. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker voor alles en iedereen met een zware energie ( = lage vibratie) om binnen te komen in jouw woning. Hiermee is het proces klaar en is jouw huis weer jouw veilige haven geworden, waar je helemaal tot rust kunt komen, jezelf kunt zijn en prettig samen kunt zijn met jouw geliefden.

Dit hele proces kun je natuurlijk aan mij overlaten en je bent welkom om toe te kijken hoe ik te werk ga, maar wellicht vind je het prettig hierin met mij mee te werken en sommige dingen samen te doen. Zo werk je zelf actief mee om jouw leefomgeving (weer) een fijne energie te geven en jij weet natuurlijk als geen ander met welke mooie intenties jouw huis weer gezegend mag worden.

Ook kinderen en huisdieren kunnen tijdens de huisreiniging gewoon aanwezig zijn. Kinderen vinden het vaak ontzettend interessant om te zien hoe alles in zijn werk gaat en helpen graag een handje mee!

Interesse in een huisreiniging? Neem hier contact met me op.