Geprepareerd dierlijk materiaal

In diverse spirituele stromingen die gebaseerd zijn op de verbinding van de mens met de natuur, zoals sjamanisme en hekserij, wordt door veel beoefenaars gebruik gemaakt van materialen van dierlijke herkomst. Deze materialen kunnen hulpmiddelen zijn om de connectie met de natuurlijke wereld, en vooral de krachtdieren in de geestenwereld, te versterken, gedenken en eren.

Als iemand die dierenwelzijn zeer hoog in het vaandel heeft staan, heb ik het enige tijd geleden als een soort persoonlijke missie opgevat om in deze kringen zoveel mogelijk 'verantwoord' dierlijk materiaal in omloop te brengen. Om deze reden ben ik zelf begonnen met het prepareren van allerhande dierlijk materiaal. De dieren waarmee ik werk hebben dus veelal een zo normaal, natuurlijk en lang mogelijk leven geleid. Het zijn geen dieren afkomstig uit bijvoorbeeld bontfokkerijen, plezierjacht of megastallen. 

In de tijd dat ik dit werk nu doe, heb ik een behoorlijk netwerk opgebouwd van mensen die mijn manier van werken en omgang met deze dieren waarderen en die contact met mij opnemen wanneer ze bijvoorbeeld ergens een overleden dier tegenkomen. 

Ik sta geregistreerd als preparateur bij NVWA en vanzelfsprekend voldoe ik in dit werk dan ook aan alle geldende wetten, richtlijnen en procedures. Noot; ik ben geen taxidermist; het volledig opzetten van dieren behoort niet tot mijn mogelijkheden. Wel kun je bij mij terecht voor allerhande goed geprepareerde onderdelen van allerlei diersoorten die je zelf weer verder kunt verwerken in (bijvoorbeeld) jouw persoonlijke rituele attributen, zoals vleugels, poten, klauwen, botten, tanden, staarten, stukken vacht etc.

Hoe ga ik te werk?

Als iemand die zelf dagelijks met krachtdieren samenwerkt, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat de dierlijke materialen die je hierbij evt. wilt gebruiken een positieve, krachtige en zuivere energie hebben. Dat begint, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, met hoe deze dieren geleefd hebben en hoe ze aan hun einde zijn gekomen. Ook deel ik hier graag een stukje van mijn werkwijze met de dieren die bij mij komen met je.

Als een overleden dier bij mij binnen komt, stel ik me allereerst netjes voor en vertel ik over het doel wat ik met zijn lichaam(sdelen) voor ogen heb. Ik vraag de geest van het dier om toestemming om zijn lichaam daarvoor te mogen gebruiken. Krijg ik daarbij een 'nee', dan stopt het proces ook gelijk hier. Afhankelijk van het soort dier en de daarvoor evt. geldende wettelijke regels, krijgt het respectvol een laatste rustplaats.

Meestal echter komt een dier bij mij omdat het daarvoor op voorhand al gekozen heeft, en krijg ik dus toestemming om met het lichaam aan de slag te gaan. Voordat ik daarmee begin, houd ik altijd een ritueel voor het dier. In dit ritueel richt ik mij op het wensen van een goede overgang voor de geest van dit dier en dankbaarheid voor het mogen gebruiken van zijn lichaam(sdelen).

Daarna komt het prepareer- en/of schoonmaakwerk van de lichaamsdelen. Dit werk doe ik met de grootst mogelijke zorg, liefde en aandacht. Ook tijdens dit werk verricht ik nog regelmatig kleine rituele handelingen.

Omdat de geprepareerde en/of schoongemaakte delen vaak nog lang moeten drogen en/of nazorg nodig hebben, blijven ze vaak nog een tijdlang bij mij in huis. In deze periode neem ik de spirits van deze dieren mee in elke volle- en nieuwe maans 'spiritfeeding' die ik doe (hier bestaat geen eenvoudig nederlands woord voor; het gaat hierbij om het brengen van (rook)offers aan de spirits waar ik mee samenwerk en in dit geval dus ook de spirits van de dieren die hier nu nog bij mij aanwezig zijn). 

Met enige regelmaat is er al heel vroeg in dit hele proces van verwerking bekend voor wie de materialen van dit dier bestemd zijn en gaan ze daar dus tenslotte naartoe om hun tweede leven te beginnen in samenwerking met deze persoon. Maar ook prepareer ik regelmatig dierlijke onderdelen, die ik al dan niet ook nog verder verwerk in allerhande amuletten en krachtvoorwerpen, voor de verkoop via SeaWolf Shop of op de diverse beurzen waar ik aan mee doe (zie in mijn agenda).

Mocht je voor jouw connectie met een specifiek (kracht)dier op zoek zijn naar dierlijk materiaal, voel je dan altijd vrij contact met mij op te nemen. Ik heb altijd van alles op voorraad. En mocht ik het momenteel niet al in huis hebben; mijn ervaring is dat, wanneer jouw vraag hierom oprecht en zuiver is, dat materiaal zich voor jou vanzelf (via mij) aandient wanneer de tijd daarvoor rijp is.